Kraft kommunikations logotype
Händer som skriver på dator med postit-lappar bredvid

Datum

Förstärk ditt budskap med illustrationer, ikoner och animationer!

Det finns många olika sätt att framföra ett budskap. Och alla tar till sig information på olika sätt. Med hjälp av exempelvis illustrationer, ikoner och animationer kan du förstärka ett budskap och på så vis hjälpa mottagaren att ta till sig av det du vill få sagt. Här kommer vi dela med oss av tre olika tips på hur du blir ännu tydligare i din kommunikation.

 

Visualisera ditt budskap med illustrationer

Illustrationer är ett enkelt verktyg att jobba med om du vill visualisera din text. För en del är det enklare att förstå ett skrivet budskap om det också finns en illustration till. Och vad en illustration innebär är allt från foton till ritningar. Har du mycket material som du vill förstärka med hjälp av bilder är det viktigt att hitta en röd tråd som tydligt visar vem avsändaren är med hjälp av en viss stil.

Illustration

Representera objekt eller begrepp med ikoner

Ikoner eller mer specifikt piktogram är en symbol som används för att representera ett objekt eller begrepp. Oftast är det en förenklad symbol som exempelvis ikonerna för herr- och damtoalett. Vanliga sammanhang där symboler används är i trafiken, på resecentrum och i webbmenyer av olika slag. Har du en hemsida kan du använda ikoner för att förtydliga och förenkla menysystemet. Ett bageri skulle kunna ha en ikon som representerar olika typer av produkter som tårtor, kakor, bröd och bakelser.

Facebook ikoner

I sociala medier är det mycket vanligt med ikoner och du känner säkert igen de flesta ovan från Facebook.

Skapa instruktioner med hjälp av animationer

Animationer innebär att du jobbar med rörligt material. Du kan blanda både bild och text när du jobbar med animering för att förtydliga ett budskap. Detta är effektivt när du ska instruera hur något fungerar, visa en känsla eller förklara något.

Vi hjälper dig att ta fram illustrationer, ikoner och animationer. Välkommen att höra av dig om du vill veta mer!

Vill du komma i kontakt med oss?

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Hör gärna av dig!

Hand som skriver i anteckningsbok bredvid kanelbulle.