Kraft kommunikations logotype
Grafik på sökordsoptimering.

Datum

Tre enkla tips för hur du sökordsoptimerar din webb!

Har du tänkt på hur innehållet på din webbplats är skrivet? Tänk på att det sker miljontals sökningar bara på Google i Sverige varje dag och det är med andra ord extremt hög konkurrens om sökresultaten. Då kanske du förstår hur viktigt det är att sökordsoptimera din webb.

Att jobba med SEO (search engine optimization) eller sökordsoptimering som det heter på svenska kan göra stor skillnad för hur din webbplats rankas av Google. Se till att göra ett gediget jobb och få fler träffar. Vi har tagit fram några enkla tips för hur du förbättrar din sökordsoptimering.

1. Var relevant

Det viktigaste är att ta fram relevant innehåll för din sida. Det har pratats mycket om att det ska vara så mycket innehåll som möjligt men är det inte intressant för läsaren spelar det ingen roll. Gör en lista över ord som är viktiga för er bransch. Exempelvis vilka ord du tror att kunder söker på för att hitta de tjänster eller produkter företaget erbjuder. Använd sedan dessa ord när du skriver sidor till webben. För att hålla webben levande och fortsätta att fylla den med information kan ni skapa en blogg eller nyhetssida som kontinuerligt uppdateras med innehåll.

2. Jobba med länkar

Ett annat sätt att optimera din webbplats på är att länka både intern och externt. Exempelvis kan du i slutet av ett blogginlägg, där ni beskriver ett case, länka till en sida med era tjänster. Detta går att göra på fler sätt men att hänvisa till sina tjänster eller en kontaktsida är alltid bra. På så vis underlättar du också för kunden som kan ha fattat intresse och slipper leta efter kontaktuppgifter eller tjänsteutbud. När du istället vill länka till en extern webb kan det handla om att en kund skrivit lovord om er och ni kan använda detta som referens.

3. Sökoptimera dina bilder genom att döpa dem rätt

De flesta använder sig av bilder på sin webb för att visualisera och göra sidorna mer inbjudande. Vad som ofta glöms bort är att döpa bilderna och istället har de namn i form av sifferkombinationer vilket inte alls hjälper dig att sökordsoptimera. Döp istället bilderna till något relevant som syns i bilden eller som beskriver ämnet du använder tillsammans med bilden. Bilder är nämligen också sökbara på Google.

Tycker du fortfarande att det känns krångligt och svårt eller har du kanske inte tiden över till att jobba med att sökordsoptimera din webb är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig! Skicka ett mail till info@kraftkommunikation.se eller kontakta någon av oss personligen ”länk till oss”.

Vill du komma i kontakt med oss?

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Hör gärna av dig!

Hand som skriver i anteckningsbok bredvid kanelbulle.