Kraft kommunikation
Man som håller upp vhs-kassett.

Datum

5 snabba tips för film i sociala medier!

5 snabba tips för film i sociala medier!

Film är ett smidigt sätt att snabbt nå din målgrupp. Spontana videohälsningar och klipp från spännande händelser ger ofta ett lyft i flödet, och om du dessutom lägger lite tid på för- och efterarbete kan du få till en riktig gillaraket!

1. Filma flera tagningar

Kika en gång till på det där klippet du såg och tyckte var riktigt bra. Var det så spontant som det verkade? Hur mycket tid har de egentligen lagt på produktionen? Är det verkligen första tagningen? I filmbranschen sägs det att för varje minut färdig film ligger ungefär 20 minuter i papperskorgen. Så var inte rädd för att ta flera tagningar och använd sedan den bästa.

2. Se möjligheter

I grund och botten så bygger film på vanlig fotografering, vilket betyder att gott om ljus (helst inte motljus) och en fundering kring bildkomposition gör att du kommer långt. Kanske blir bilden mer intressant om du zoomar in lite eller testar att filma från sidan istället för rakt framifrån?

3. Bra ljud

Skakig eller lite suddig bild står de flesta ut med. Dåligt ljud är däremot en riktig bra anledning att swipe:a vidare. Vill du få bättre ljud kan det vara idé att investera i en liten mikrofon. Och kolla alltid din miljö. Stå inte i blåst (vind eller ventiler), bredvid motorvägar eller surrande teknik. Likaså kan ett helt tomt tyst rum skapa ett störande badrumseko.

4. Texta alltid

Oavsett ljudkvalité är det alltid viktigt att texta dina filmer, så att de som inte har ljudet på, eller har nedsatt hörsel också kan ta del av ditt budskap!

5. Håll det kort

Oftast går det utmärkt att trimma ner dina klipp ganska mycket. Du har inte många sekunder på dig att fånga din målgrupps intresse, så se till att använda tiden väl. 15 väl använda sekunder gör oftast mer nytta än 2 minuters slötittande. En kortare teaser är dessutom ett värdefullt verktyg för att få målgruppen att besöka din hemsida för att få veta mer!

Vill du bli bättre på att göra filmklipp? Eller vill du kanske ha hjälp att producera korta filmer för era digitala kanaler? Hör av dig så hjälper vi till!

Vill du komma i kontakt med oss?

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Hör gärna av dig!

Hand som skriver i anteckningsbok bredvid kanelbulle.