Kraft kommunikations logotype
Medarbetare som mår bra presterar bättre.

Datum

Satsa på rätt friskvård så får du smartare och effektivare medarbetare

Medarbetare som mår bra presterar bättre. Så klart. Det säger sig ju självt. Men hur kan du som arbetsgivare bidra till att medarbetarna mår så bra som möjligt? Du lånar så mycket av deras tid att du faktiskt spelar en stor roll här. Ser du till att de kan vara fysiskt aktiva på dagarna? Att de inte sitter still åtta timmar i sträck eller stressar dygnet runt? Om kroppen och hjärnan håller ihop så kommer de att prestera bättre. Och de kommer att må bättre, vilket även ökar din chans att attrahera fler stjärnskott till medarbetare.

Genom att röra oss får vi fler hjärnceller

Medarbetare som använder en del av arbetstiden till att motionera kommer att generera mer till verksamheten än den som sitter still vid datorn hela arbetsdagen. Ja, det är sant. För vi blir gladare, piggare, smartare och effektivare av att röra på oss. Och då får de dessutom mer tid av sin fritid till att umgås med familjen utan att få sämre hälsa eller dåligt samvete eller allt som nu kan uppstå på grund av stressen med att få ihop livspusslet. Promenadmöten eller poddtimmar med kompetensutveckling i kombination med rörelse är ett jättebra sätt för att motionera och samtidigt jobba.

Friskvård som skapar värde är inkluderande och gör att fler rör på sig mer

Att ha friskvårdsbidrag är toppen, men visste du att det är väldigt många som aldrig utnyttjar detta? Ofta är det de som ändå skulle både ha köpt och använt ett gymkort oavsett som tar vara på bidraget. Många kommer aldrig iväg. Därför finns det tusen anledningar till att träna tillsammans på jobbet. Och då behöver det inte vara en löprunda i milspåret eller en timme i crossfit-boxen. Det kan vara stretch och rörlighetsträning, pilates, yoga, meditation eller en skogspromenad. Tänk att det ni gör tillsammans ska vara inkluderande och passa så många som möjligt. För det är då det blir av.

Meditation ökar välbefinnandet

En annan aspekt är att vi genom att andas på rätt sätt och gå in i oss själva får hur många positiva effekter som helst. Bättre blodcirkulation, högre syreupptagningsförmåga, mindre stress för att nämna några. Kanske är det lättare för många att ge sig själv ett svettigt pass som höjer pulsen än att landa och hitta lugnet. Så tänk hur mycket ni skulle vinna på att bara ägna femton minuter ett par gånger i veckan åt att meditera tillsammans.

Fira med friskvård och fysisk aktivitet

Vi vill också gärna prata om det här med att fira. Det tycker vi för övrigt att ni ska göra. Mycket och ofta. Varför inte fira med fysisk aktivitet istället för ”gofika”? Och när vi ändå är inne på gofika. Vad är gott egentligen? Kanske kan du påverka dina medarbetare till en mer hälsosam livsstil genom att bjuda på goda och fräscha smoothies.

Vill du läsa fler blogginlägg om hur du skapar förutsättningar för att dina medarbetare mår bra? Kolla här. >>> Stolta, glada och engagerade medarbetare ökar lönsamheten

Vill du ha fler idéer som kan hjälpa er att röra på er mer tillsammans på jobbet? Då vill vi tipsa om Challengize, som erbjuder en hälsoutmaning.

Vill du komma i kontakt med oss?

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Hör gärna av dig!

Hand som skriver i anteckningsbok bredvid kanelbulle.