Kraft kommunikations logotype
Illustrativ bild av Hashtag.

Datum

Därför ska du använda hashtags

Brukar du använda dig av hashtags (#) när du publicerar innehåll i sociala medier? Om du svarar ja har du antagligen fattat grejen och vet varför du gör som du gör. Om du svarar nej är det dags att lära sig lite mer om varför du ska hashtagga dina inlägg. Här bjuder vi på tre tips!

Kategorisera

En hashtag är ett sätt att kategorisera ditt innehåll. Om du har ett bageri och exempelvis gör ett inlägg i dina kanaler som handlar om ert utbud av tårtor och festliga bakverk så är det jättebra att lägga till taggar som #bakverk #tårta #bakelse och så vidare. Detta för att lättare nå ut till rätt målgrupp och kunder. Ofta söker folk på ett ord för att få fram inlägg i den kategorin de är intresserade av. För att du ska dyka upp när någon söker på till exempel tårtor så är det viktigt att ha markerat inlägget med en sådan hashtag.

Anpassa

Hashtags är används olika i olika kanaler. På Facebook och LinkedIn är det inte så vanligt att söka på hashtags som det är på Instagram. Däremot är det bra att välja några väl valda till LinkedIn. Det är till och med så smidigt i LinkedIns publiceringsverktyg att ikonerna för hashtags ligger där så att du enkelt kommer ihåg dem. Ska du exempelvis annonsera ut en tjänst som kommunikatör kan du skriva #kommunikatör #ledigajobb #(ditt företags namn). På Instagram är maxantalet 30 stycken hashtags men det kan ofta se lite rörigt ut och det kan bli svårt att definiera. Tio stycken är lagom om det är relevant.

Skapa egna hashtags

Om du ska anordna ett event, en mässa eller liknande är det jättebra att skapa en egen hashtag för detta. På så vis blir det lätt för dina besökare eller kunder att hitta bilder och information som rör just ditt arrangemang. Var dock noga med att kolla upp så att den inte redan används av någon annan eller förknippas med något helt annat som du inte står för.

Om du vill veta mer eller vill ha hjälp med dina sociala medier, hör gärna av dig till oss så berättar vi mer. Klicka här!

Vill du komma i kontakt med oss?

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Hör gärna av dig!

Hand som skriver i anteckningsbok bredvid kanelbulle.